Sok olyan dolog van, amiről az emberek csak beszélnek, de sosem teszik meg őket. Pedig tudják, fontos és érdemes lenne követni ezeket az igazságokat, a legtöbben mégis csak a kifogásokig jutnak.   

Ilyen közhelyesnek tűnő megállapítás például az, hogy a jó dolgokért bizony meg kell küzdeni. Az élet nem ad ingyen semmit és ez így van jól. Nem elfutni kell a nehézségek elől, hanem megtanulni legyőzni őket – fizikailag és mentálisan egyaránt. Így minden szempontból fejlődünk.  

Fontos még, hogy próbáld meg minden áron kerülni a negatív gondolatokat. Persze mindenki tudja, hogy ezt kellene tenni, de az emberek sajnos hozzászoktak és elviselik a negativitást az élet minden területén. A munkahelyen, otthon, a családban és a barátokkal folytatott beszélgetések során is. Mondhatni a negativitás mindenhol körbevesz bennünket: beépült az agyunkba, és generációról generációra öröklődik, s lehetetlenné teszi, hogy igazán élvezzük az életet.  

Nagy igazság, s boldogsághoz vezető út fontos mérföldköve, hogy adj többet, mint amennyit kapsz. Az a szokás, hogy elvesszük, amit akarunk, nagyon mélyen gyökeredzik bennünk. Gyermekkorunktól kezdve az tűnik számunkra normálisnak, hogy folyamatosan kapunk valamit másoktól, ezáltal meg vagyunk győződve róla, hogy minden jár nekünk. Az igazság azonban az, hogy semmi sem jár nekünk. Épp ezért ne azon járjon az eszed, hogy mit akarsz kapni a világtól, hanem azon, hogy mit tudsz a világnak adni. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi mindent kapsz majd ezután. Ne feledd: mások segítése a legértékesebb dolog, amit tehetsz az életben.  

Újabb közhely, de attól még nagyon igaz, hogy az idő többet ér, mint a pénz. Úgy bizony. Az idő a világ összes erőforrása közül a legnagyobb érték, mégis sokszor felesleges dolgokra pazaroljuk. Úgy teszünk, mintha korlátlan mennyiségben állna a rendelkezésünkre.  Pedig nem így van, ám erre a legtöbbször későn jövünk csak rá.   

Végezetül pedig talán a legfontosabb: légy bátor és járj a saját utadon! Sokszor a körülöttünk lévők példáját követjük: szüleink, testvéreink, barátaink, főnökeink, mentoraink, írók, vállalkozók, művészek nyomában próbálunk járni. Tény, hogy a másoktól való tanulás az egyik leghasznosabb képességem az életben, és mások érdemeinek tisztelete is kétségtelenül pozitív tulajdonság. Azonban a saját utunkat magunknak kell megtalálnunk, nem másokat követve fogunk rálelni. Tudjuk, sokkal egyszerűbb a kitaposott úton menni, de azzal nem teljesedhetsz ki. Épp ezért ne félj ismeretlen irányokba indulni! Csak bátorság és elhatározás kérdése az egész.