Nem csupán mi mondjuk, immár kutatások is bizonyítják, hogy a reziliencia mennyire fontos az üzleti, vezetői sikerhez.  

A rezilienciát a legtöbben a visszaesésekből való kilábalás képességével, a változásokhoz történő hatékony alkalmazkodással, és a csapások ellenére történő tovább haladással azonosítják. Brit kutatók a gazdaság legkülönbözőbb szektoraiban dolgozó embereket kérdeztek meg arról, hogy a saját életükben mikor, milyen események hatására volt leginkább szükségük arra, hogy úgymond „megcsapolják” a reziliencia tartalékaikat.  

Meglepetésre a megkérdezettek mintegy 75 százaléka, mondta azt, hogy reziliencia tartalékaira a nehéz munkatársak vagy a munkahelyi játszmák kezelése gyakorolta a legnagyobb negatív hatást. Ezt szorosan követte a túlmunka okozta stressz, valamint a személyes kritikáknak való ellenállás.  

A fent emlegetett reziliencia tartalékokra vezetőként is nagy szükség van. Szakértők négy lépés megtételét javasolják, ha sikeresek akarunk lenni egy új környezetben is. Elsőként annak belátását, hogy a régóta csiszolgatott vezetői stílusunk már nem működik, másrészt pedig annak elfogadását, hogy adott esetben mi magunk mondunk csődöt új szerepünkben, nem pedig a problémát előidéző külső tényezők. Ebből következik az új típusú vezetői szerep elemzése és megértése, végül pedig a döntő lépések megtétele az új körülmények között.  

Persze lehet erőteljesebben is fogalmazni, illetve cselekedni, ha helyre akarjuk állítani karrierpályánkat, sőt, jobb eredményeket akarunk elérni, mint korábban. Kezdésként mindazok összegyűjtése, akik emocionális segítséget tudnak nyújtani a nehéz helyzetben és tudnak segíteni egy új állás megszerzésében. Mindeközben lelkesíteni kell magunkat, hogy újra és próbálkozzunk, amíg sikeresek nem leszünk. Találnunk kell egy új küldetést is, amely új szenvedélyeket kelt bennük és értelmet ad az életünknek.  

Végezetül pedig érdemes megjegyezni, hogy a reziliencia kialakításában nagyon fontos egy olyan mentális környezet kialakítása, amelyben a visszaesés és a siker egyaránt pozitív tanulási, tapasztalatszerzési lehetőségként jelenik meg.